Politie reconstrueert dood Jesse van Wieren

Foto Archief DvhN

In Kloosterburen wordt morgen een reconstructie uitgevoerd naar de dood van Jesse van Wieren in de nacht van oud op nieuw.

In Kloosterburen wordt morgen een reconstructie uitgevoerd naar de dood van Jesse van Wieren in de nacht van oud op nieuw.

De officier van justitie hoopt daarmee duidelijkheid te krijgen over wat zich in het huis van Rhowan P. aan de Hoofdstraat heeft afgespeeld. De opgepakte man (25) is volgens zijn advocaat Erik de Mare ‘in principe' bereid om mee te werken aan de reconstructie. ,,Maar hij ziet er heel erg tegenop omdat hij alles opnieuw zal beleven'', aldus De Mare.

Rhowan en zijn vriendin Desireé G. (27) worden ervan verdacht dat zij samen de 28-jarige Jesse van Wieren (28) uit Leens van het leven hebben beroofd. Bij een ruzie is Van Wieren neergestoken. De vrouw gaat ook, net als haar partner, voor onderzoek naar het Pieter Baan Centrum.

De reconstructie is van 10.00 tot 20.00 uur. Direct omwonenden zijn geïnformeerd via een flyer. De Hoofdstraat wordt afgesloten tussen de Tacostraat en de Damsterweg. Bewoners moeten hun auto morgen elders parkeren. Zij kunnen te voet en onder begeleiding naar hun woning.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Groningen
Jesse van Wieren
menu