Politie 'surveilleert' op de schaats

Politie "surveilleert" op de schaats Ingrid Knip

"Als voetsurveillance dan niet mogelijk is..." In Hoogezand-Sappemeer surveilleerden dinsdag twee agenten even op de schaats. Wijkagent Ingrid Snip twitterde een foto waarop zij en een collega op schaatsen poseren. De foto wordt inmiddels massaal gedeeld op internet.

Gaat de politie nu vaker op schaatsen surveilleren?
,,Haha nou dat denk ik niet. Dit was ook een grapje hoor. Veel mensen denken dat we echt op schaatsen gesurveilleerd hebben. Maar dat hebben we natuurlijk niet gedaan."

Waarom niet? Het was toch spiegelglad buiten?
,,Het zou wel heel stoer zijn als het echt kon, maar veel wegen waren gewoon schoon. Dan zou je twee agenten zien klunen, dat kan natuurlijk niet. Daarnaast ben je niet heel stabiel op een schaats, dus het is niet handig als je iemand aan moet houden."

Dus het was puur voor de foto?
,,Ja, het was echt een grapje. We hebben nog wel een rondje geschaatst door een straat in Sappemeer, tot grote hilariteit van de aanwezige kinderen. Daarna hebben we onze schoenen weer aangetrokken en zijn met de auto verder gegaan." 

Kon dit grapje eigenlijk wel tijdens een dienst?
,,Het kon inderdaad alleen omdat we geen noodhulpdienst hadden. Tijdens zo'n dienst krijgen agenten meldingen uit de meldkamer en moeten er direct op af. Wij waren gisteren eigenlijk extra. We konden dus geen melding krijgen van een reanimatie of iets dergelijks. Daarom hadden we dinsdag ook op het bureau kunnen blijven zitten, maar we wilden toch graag de buurt even in." 

De foto wordt nu massaal gedeeld op internet. Had je dat verwacht?
,,Ik ken de kracht van social media, maar dit is wel heel bizar. De foto is al honderden keren gedeeld op Twitter en verschillende media hebben het opgepakt. Gelukkig zien de meeste mensen de humor er van in."  

Je kunt deze onderwerpen volgen
Groningen
Hoogezand-Sappemeer
menu