Politie vindt lichamen van vrouw en kind in Haren

Foto: 112Groningen/Sander Graafhuis

In een woning aan het Jufferpad in Haren zijn zaterdagochtend een overleden vrouw en een jong kind gevonden. Een man is in het huis aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij hun dood. Een tweede kind bleef ongedeerd.

De politie kan de leeftijden van de vrouw en het kind nog niet bekendmaken omdat de nabestaanden nog niet zijn geïnformeerd. Het is nog niet duidelijk of er familieband bestaat tussen de vrouw, het kind en de aangehouden man.

Politiewoordvoerder Sylvia Sanders meldt dat een bekende van de aangehouden man de politie heeft gebeld. Agenten zijn na deze melding meteen naar het huis gegaan.

Schermen

Het Jufferpad blijft waarschijnlijk de hele zaterdag afgezet. Om de woning zijn schermen geplaatst.

In buurthuis Mellenshorst aan de Waterhuizerweg worden omwonenden opgevangen door vertegenwoordigers van de gemeente en Slachtofferhulp. Zij zijn rond het middaguur allemaal terug gegaan naar hun eigen huis.

'Dit is Haren, iedereen kent elkaar'

Waarnemend burgemeester Mariska Sloot van Haren zegt dat de dood van de vrouw en het kind een enorme impact heeft. ,,Dit is Haren, iedereen kent elkaar.''

Behalve Sloot kwam ook burgemeester Pieter van Veen naar het buurthuis om mensen bij te staan. Hij spreekt van een trieste gebeurtenis.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Groningen
menu