Politie waarschuwt voor personen die aanbieden gereedschappen te slijpen, zij vragen een absurd hoge vergoeding en intimideren klanten

Foto: ANP

De politie waarschuwt voor personen die aanbieden gereedschappen te slijpen. Er zijn de afgelopen meerdere meldingen binnengekomen over mogelijke oplichting. De slijpers vragen na uitvoering van de werkzaamheden een absurd hoge vergoeding.

De meldingen kwamen onder andere uit Farmsum, Roden en Akkrum. Ongevraagd melden zich bij bedrijven personen die vragen of er messen, beitels of andere gereedschappen geslepen moeten worden. Na het uitvoeren van de werkzaamheden vroegen de personen om een wel hele hoge vergoeding.

Daarnaast moest er vaak gelijk contact betaald worden. Indien betaling achterwege bleef ontstonden er vervelende discussies, waarbij de personen soms intimiderend gedrag vertoonden. De politie adviseert om geen zaken met deze personen te doen of vooraf duidelijke schriftelijke afspraken te maken over de werkzaamheden en de daaraan verbonden kosten.

Nieuws

menu