Politie zoekt getuigen van aanslag op journalist Willem Groeneveld. Tips, vermoedens en camerabeelden: alle informatie is welkom

Foto ter illiustratie. ANP

De politie Noord-Nederland doet uitgebreid onderzoek naar het incident waarbij molotovcocktails bij het huis van journalist Willem Groeneveld uit Groningen naar binnen werden gegooid.

Het incident vond donderdagnacht rond 02.45 uur plaats in de wijk de Tuinwijk, meldt de politie in het bericht . ,,We zijn dringend op zoek naar mensen die informatie hebben. Hebt u iets verdachts gezien wat te maken kan hebben met dit incident? Geef dit dan aan ons door."

Brandbare vloeistoffen

De politie wil eveneens horen van mensen die de dader mogelijk kennen: ,,Laat het ons ook weten wanneer u geen getuige bent, maar de dader mogelijk wel kent. Is het u opgevallen dat er iemand in uw omgeving vannacht weg was, dat iemand materialen in bezit heeft (gehad) om brand te stichten of dat iemand in uw omgeving rook naar brandbare vloeistoffen? Dit kan belangrijke informatie voor ons onderzoek zijn."

De politie zoekt ook naar beelden waarop iets te zien zou kunnen zijn, bijvoorbeeld van deurbelcamera’s of dashcam-beelden.

Pers

De nadruk van het bericht is ook dat de politie de aanslag op journalisten hoog opneemt.De politie volgt de afspraken van PersVeilig. Dat betekent onder meer dat de strafeis bij agressie en geweld tegen journalisten door het OM wordt verdubbeld. ,,Journalisten moeten in alle vrijheid hun werk kunnen doen."

Nieuws

Meest gelezen

menu