Politie zoekt met sonarboot in omgeving van Eendrachtskade in Groningen naar vermiste 22-jarige man

Opsporingsorganisatie Search And Rescue (SAR) Nederland hield zaterdag een grote oefening op de Snitser Mar bij Offingawier. Hierbij werd gezocht naar een ‘vermiste man’. De oefening was een mooi moment om de nieuwe sonarboot van de SAR te testen. Die kon afgelopen jaar worden aangeschaft dankzij verschillende giften en hulpacties. Tientallen mensen deden mee aan de oefening, waaraan ook 112 Water, de Dutch Drone Academy en de Reddingsbrigade Drachten deelnamen.  SAR Nederland is een non-profitorganisatie, die met inzet van vrijwillige inzet van professionele krachten hulp kan bieden als iemand vermist wordt. Dit gebeurt altijd in samenwerking met de politie en andere hulpdiensten. Foto Jaring Rispens

De politie zoekt donderdag nog steeds naar een vermiste 22-jarige man uit Groningen. Het Landelijk Team Onderwater Zoekingen zoekt naar hem in de binnenstad van Groningen.

In de omgeving van de Eendrachtskade doet het team onderzoek met onder meer een sonarboot. Vrijwilligers van het Search and Rescue team helpen mee.