Politie zoekt twee mannen na dood 82-jarige Winschoter

De politie Noord-Nederland wil meer weten over twee mannen die afgelopen vrijdagnacht vanaf de Hyacintstraat in Winschoten naar de vlakbij gelegen Azaleastraat zijn gegaan.

Buurtbewoners hebben gezien dat ze in die nacht rond half vijf van het balkon sprongen dat hoort bij de woning van de 82-jarige Sietze Grave. Grave werd zaterdagmorgen in zijn appartement aan de Hyacintstraat dood gevonden door zijn familie. Uit politieonderzoek werd al vrij snel duidelijk dat de Winschoter door geweld om het leven moet zijn gekomen.

De politie stelt dat hij mogelijk slachtoffer is geworden van een roofoverval. Grave handelde in zilver en goud om bij te verdienen. In het programma Opsporing Verzocht, waar dinsdag aandacht aan de zaak is besteed, liet de politie weten dat het de dader(s) te doen moet zijn geweest om geld.

In het programma deed de politie een oproep aan getuigen om zich te melden. Het team van ruim twintig rechercheurs hoopt op meer gegevens over de twee mannen in spijkerbroek maar hoopt ook in contact te komen met mensen die vlak voor Grave’s overlijden nog contact met hem hebben gehad.

Tijdens de uitzending kwamen drie tips binnen. De politie gaat de gegeven informatie onderzoeken.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Groningen
menu