Politie zoekt vier (mogelijke minderjarige) verdachten van plunderingen in centrum Groningen. 'Als ze zich niet melden, worden herkenbare beelden verspreid'

Wie plunderde Greving & Greving vorig jaar in november in de binnenstad van Groningen? Foto: Politie.nl

De politie in Groningen zoekt vier verdachten die betrokken waren bij de ongeregeldheden van 21 november 2021 in Groningen op en rond de Grote Markt. Het gaat mogelijk om minderjarigen.

Er werd die avond heel veel geplunderd in de binnenstad. In het centrum zijn meerdere vernielingen gepleegd. Winkelruiten werden ingegooid en een bushokje werd vernield. Ook werd optiekzaak Greving & Greving geplunderd. Er werd die avond ME ingezet.

Volgens een woordvoerder van de politie zijn er goede scherpe beelden van diverse bewakingscamera’s beschikbaar. 'De politie toont in eerste instantie geblurde stilstaande beelden van deze camera’s. Als de verdachten zich niet melden of als hun identiteit niet bekend wordt door tipgevers voor 2 februari, worden de bewegende beelden ongeblurd en herkenbaar door de ons verspreid', aldus een woordvoerder van de politie.

Nieuws

menu