Politieman die met vuurwapen door Ikea in Groningen liep, was aan het werk. 'Het was niet zijn bedoeling onrust te veroorzaken'

Een politieman in burgerkleding zorgde woensdagavond voor nogal wat commotie door bij de Ikea in Groningen zichtbaar zijn dienstwapen bij zich te dragen. Het is nooit zijn bedoeling geweest dat het wapen te zien was, zegt politiewoordvoerder José van Gijssel. Ze benadrukt bovendien dat haar collega gewoon aan het werk was.

Foto: 112 Groningen

Foto: 112 Groningen

De politie rukte woensdag aan het einde van de middag met een groot aantal voertuigen uit - een van deze voertuigen raakte nog in botsing met een auto - nadat bij de Ikea in Groningen iemand met een vuurwapen was gezien. In de woonwinkel aanwezige mensen mochten het pand niet verlaten en ook mocht niemand meer naar binnen.

In de woonwinkel werd vervolgens niemand met een vuurwapen aangetroffen. Op beelden was echter te zien dat zich een politieman in burgerkleding in de winkel had opgehouden. Het vuurwapen van deze politieman was zichtbaar onder diens kleding.

‘Onder diensttijd mag je je wapen bij je dragen’

,,De collega was in dienst, was aan het werk. En onder diensttijd mag je je wapen bij je dragen”, zegt politiewoordvoerder José van Gijssel. ,,Uiteraard was het niet zijn intentie dat het wapen te zien was. Zoals het zeker ook niet zijn bedoeling was deze onrust te veroorzaken.”

Het voorval heeft volgens Van Gijssel geen gevolgen voor de politieman. ,,Er is contact met de collega geweest”, zegt ze, om nogmaals te benadrukken dat het ‘heel vervelend’ is dat het incident zo’n commotie veroorzaakte.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Groningen
menu