Sjoemeldieselrijder Paul uit Groningen kookt over van reactie advocaten Volkswagen. 'Ergste is dat ze zeggen dat ik vakgarage Polling Eelde moet aanklagen'

VW Polo-sjoemeldieselrijder Paul Gelderman uit Groningen eiste woensdag in de rechtbank schadevergoeding van Volkswagen omdat hij is bedrogen door de Duitse autobouwer. Het is de eerste van vier testprocessen van individuele consumenten tegen Volkswagen.

Paul Gelderman voor de rechtbank Groningen: ,,We hebben juist vanwege het milieu deze VW Polo gekocht. Mijn vrouw en ik levenal sinds de jaren tachtig zo duurzaam mogelijk."

Paul Gelderman voor de rechtbank Groningen: ,,We hebben juist vanwege het milieu deze VW Polo gekocht. Mijn vrouw en ik levenal sinds de jaren tachtig zo duurzaam mogelijk." Foto: DvhN

Terwijl woensdag in de kantonrechtszaak zijn advocaten én die van tegenpartij Volkswagen (VW) hun juridische kennis op volle toeren inzetten, heeft Gelderman de neiging als in een tv-serie af en toe ‘objection!’ te roepen. Want hij kookt over van wat hij van de advocaten van VW te horen krijgt.