Stappen in de binnenstad van Groningen kan met polsbandje. Bij horeca aan Grote Markt en in Gelkingestraat, Poelestraat en Peperstraat geen QR-code meer nodig

Foto: ANP

De gemeente Groningen voert zaterdag, in een deel van de binnenstad, polsbandjes in als coronatoegangsbewijs. Dit is op verzoek van de Koninklijke Horeca Nederland afdeling Groningen.

Groningen volgt hiermee het voorbeeld van andere steden en gemeentes. Die werken om en nabij een week met de polsbandjes. De nieuwe manier van controle op een coronapas voldoet ook aan de regels van het Ministerie voor Volksgezondheid.

Gelkingestraat, Grote Markt, Poele- en Peperstraat

De polsbandjes zijn te gebruiken van woensdag tot en met zaterdag bij de zaken in de Gelkingestraat, Poelestraat en Peperstraat, en aan de Grote Markt. Bezoekers hoeven dan maar één keer per dag hun QR-code te laten scannen en hun legitimatiebewijs laten zien.

Horecazaken hoeven zo minder vaak te scannen op een coronatoegangsbewijs, waardoor hopelijk de wachtrijen minder lang worden. Buiten de aangewezen straten en het plein moet je de QR-code wel telkens bij iedere zaak laten scannen. ,,Uiteraard kunnen de bezoekers zonder polsbandje nog steeds gebruik maken van hun QR-code in de genoemde straten", zegt een woordvoerder van de gemeente.

Nieuws

Meest gelezen

menu