Pomphuus draait proef met foodtruck (zonder terras want dat mag maandag pas)

Nick Nijboer (achter de bar) en zijn compagnon Jan Bas van Aalderen starten maandag met een pop-up terras voor de deur van hun nieuwe zaak het Pomphuus. Foto: Siese Veenstra

Pal voor de deur van hun Pomphuus hebben Jan Bas van Aalderen en zijn compagnon Nick Nijboer (of pompagnon, zoals ze het zelf noemen) foodtruck de Gouden Koets geparkeerd. Ze oefenen alvast voor maandag, als ze het terras mogen inrichten.

Houten schotten vol graffiti omsluiten het Pomphuus, dat nog volledig in de steigers staat. Bouwvakkers leggen binnen en buiten het pand de laatste hand aan het café en restaurant. Op 1 augustus opent het de deuren.

Vanuit de Gouden Koets, een pal voor de deur geparkeerde foodtruck, kunnen uitbaters Jan Bas van Aalderen en Nick Nijboer in de gaten houden wat er allemaal in het monumentale pand gebeurt, terwijl ze broodjes, koffie en frisdrank verkopen aan passanten.

Proefdraaien zonder terras

Op 1 juni mag de horeca eindelijk weer los en kunnen mensen die naar het terras snakken hun hart ophalen. Ondanks dat het Pomphuus nog niet af is, staat het uitbatersduo te popelen om de handen uit de mouwen steken. Ze hebben het plan opgevat om hier een pop-up terras te starten.

„We hebben een ontheffing gekregen van de gemeente om de Gouden Koets hier neer te zetten zodat we kunnen proefdraaien”, legt Van Aalderen uit. „Maar het terras komt, net als bij alle andere horeca, pas maandag.”

Met de foodtruck-zonder-terras oefent het duo vast voor maandag. Vanaf maandag oefenen ze met de foodtruck-met-terras voor augustus. Proef- proefdraaien dus.

Van Aalderen en Nijboer verkopen geen broodjes gezond en bolletjes oude kaas, maar flatbread met tonijn en sandwiches met heel dun gesneden steak. Frietjes, bitterballen en broodjes hamburger staan ook op het menu.

Het voormalige pomphuis

Het terras aan de Schuitemakersstraat langs de Diepenring in het centrum telt straks veertig plekken. Het café dat Van Aalderen en Nijboer deze zomer openen, komt in het voormalige pomphuis dat in 1880 werd gebouwd. Vanuit hier pompte men vroeger water naar de Grote Markt.

De realisatie van de nieuwe horecagelegenheid gebeurt in samenwerking met het Groninger Monumenten Fonds en het Scheepvaartmuseum. Het museum krijgt ook een andere invulling: geen scheepvaartmuseum maar een stedelijk en regionaal historisch centrum.

Nieuws

Meest gelezen

menu