Praat met ons mee: de oudste boerderij van Oldambt is na 90 jaar van verval weer een parel. Wat moeten we met al die andere leegstaande boerderijen? | DVHN debat

Oudste boerderij van Oldambt is na 90 jaar van verval weer een parel

Het was een enorm project, maar de klus is bijna geklaard. Ronny en Karin Sauselé-Bakker hebben een eeuwenoude boerderij uit 1771 in Nieuwolda, die op instorten stond, verbouwd tot erfgoedlogies. Is dit ook een oplossing voor al die andere oude verpauperde boerderijen in Oldambt?

Dagblad van het Noorden organiseert een debat met als titel Oldambtster boerderijen: parels in het landschap of rotte kiezen? Maandag 25 oktober, aanvang 20 uur, inloop 19.30 uur. Locatie: Mellemaheerd, Hamdijk 9, Bad Nieuweschans. Vol is vol en trek vooral warme kleren aan.De boerderij van Ronny en Karin werd al ruim 90 jaar niet meer bewoond, geluk bij een ongeluk was dat daardoor veel oude details bewaard zijn gebleven. Toeristen kunnen daar nu van genieten in de twee appartementen.

Als ingelogde PREMIUM lezer kun je op dit artikel reageren. Hierbij hebben we een aantal huisregels voor opgesteld welke je hier kunt lezen.

Reageren

Nog geen toegang tot PREMIUM, abonneer je hier

Nieuws

menu