Praten over seksueel misbruik in Forum Groningen

Een still uit de film Buiten is het Feest.

In de aanloop naar de week naar de Week tegen Kindermishandeling is er maandag 1 november een gratis toegankelijke avond over seksueel misbruik in het Forum Groningen.

Stichting Impact Makers en het landelijk actieprogramma ‘Geweld hoort nergens Thuis’ organiseren een avond aan de hand van fragmenten van de film Buiten is het feest, dat verhaalt over misbruik.

Marlies Leupen presenteert een panel waarbij het publiek in gesprek kan gaan met de sprekers over het taboe op seksueel misbruik, handelingsverlegenheid van hulpverleners en de rol van omstanders.

‘Misbruik is geen verre werkelijkheid’

Vera Born zakelijk leider van Impact Makers : ,,Het gaat er niet om met vingers te wijzen, maar om eerlijk naar jezelf te zijn. Als je naar de cijfers kijkt is misbruik geen verre werkelijkheid, maar overal.’’ Impact Makers is een stichting die campagnes ontwikkelt rond maatschappelijk urgente verhalen, waarbij een film, theaterstuk of verhaal als aanleiding wordt genomen. ,,Als je samen een film kijkt, is het makkelijker om daarover een gesprek te laten ontstaan.’’

De avond is de eerste in een reeks sessies in het hele land. Het is gratis en voor iedereen toegankelijk maar aanmelding is gewenst. Dat kan via dit formulier .

Op 18 november is de laatste sessie in Amsterdam, daarbij sluit Nationaal Rapporteur Herman Bolhaar aan. De uitkomsten van de gesprekken worden gebundeld.

Dagblad van het Noorden maakt vijf weken lang een serie over seksueel geweld. Lees hieronder de eerste aflevering.


Als ingelogde PREMIUM lezer kun je op dit artikel reageren. Hierbij hebben we een aantal huisregels voor opgesteld welke je hier kunt lezen.

Reageren

Nieuws

Meest gelezen

menu