Ondanks 'voorjaarsweer' staat de prijs van een paar schaatsen onder druk. Een jaar geleden reden we dankzij Darcy door sneeuwduinen en schaatsten we op meren en ijsbanen

Sneeuwstorm Darcy was een jaar geleden verantwoordelijk voor oud-Hollandse winterlandschappen. Op plassen en meren lag een flinke ijsvloer. Ondanks het ‘voorjaarsweer’ loopt ook nu de schaatskoorts op. Deze keer zijn het de Olympische Spelen die het enthousiasme aanwakkeren.

In het Noorderplantsoen in Groningen gleden jongeren en kinderen vorig jaar van diverse hellingen af en genoten van de gevallen sneeuw.

In het Noorderplantsoen in Groningen gleden jongeren en kinderen vorig jaar van diverse hellingen af en genoten van de gevallen sneeuw. Foto: Archief Corné Sparidaens

Menig watersportliefhebber gaat er deze dagen met zijn vaartuig op uit. Gemalen staan volop open, coupures worden gesloten vanwege hoog water. De temperatuur is voor februari bovengemiddeld. Kortom: winterweer is in geen velden of wegen te bekennen en een voorspelde ‘horrorwinter’ gaat weer eens aan ons voorbij.

Sneeuwduinen

Nieuws

menu