Prins Bernhard Cultuurfonds verdeelt bijna 50.000 euro onder negentien projecten in Groningen

Het LEGiO Museum in Grootegast krijgt 4000 euro voor een tentoonstelling van sculpturen gebouwd met LEGO-stenen.  Foto: Pixabay

De afdeling Groningen van het Prins Bernhard Cultuurfonds heeft in het vierde kwartaal van dit jaar 47.787 euro verdeeld onder negentien projecten op het gebied van cultuur en natuur in de provincie Groningen.

Het LEGiO Museum in Grootegast krijgt 4000 euro voor de tentoonstelling Nature Pop met materiaal van de Amerikaanse LEGO-kunstenaar Sean Kenney. Deze pop-art natuurtentoonstelling bevat levensgrote sculpturen van planten, dieren en insecten, gebouwd met LEGO-stenen.

Stichting Vikings in Tibet uit Groningen krijgt 2783 euro voor de organisatie van een online editie van de Synagogue Sessions tijdens Eurosonic Noorderslag. Hierbij krijgen vier indie- en folkacts een podium om zich op een ongedwongen manier te presenteren aan een internationaal publiek.

Stichting Willem de Mérode ontvangt 850 voor deen informatiepaneel over Willem de Mérode (1887-1939) in Uithuizermeeden. De in Spijk - als Willem Eduard Keuning - geboren dichter woonde van 1907 tot 1924 in Uithuizermeeden.

Hieronder de toewijzingen van het vierde kwartaal van 2020:

Je kunt deze onderwerpen volgen
Groningen
menu