ProRail en NS starten op station Groningen Noord (en vijf andere stations) met invoering extra coronamaatregelen

Station Groningen Noord in Groningen. Foto: Google Streetview

Station Groningen Noord - ofwel: het Noorderstation - is een van de zes stations in Nederland waar ProRail en NS maandag 11 mei starten met de invoering van extra coronamaatregelen.

Deze maatregelen moeten reizigers helpen 1,5 meter afstand te houden van elkaar. Zo komen er afstandslijnen bij drukke trappen en kaartverkoopautomaten, en worden op drukke perrons aanwijzingen gegeven voor het houden van 1,5 meter afstand.

De coronaregels staan op informatieschermen en worden - wanneer nodig- ook via de omroepberichten onder de aandacht gebracht.

Verder worden deurklinken, drukknoppen en andere plekken die mensen aanraken extra schoon gemaakt met desinfecterende middelen.

Overkoepelende boodschap van de ov-sector bij dit alles blijft: het openbaar vervoer is geen uitje, reis alleen als dat echt niet anders kan.

Stapsgewijze invoering maatregelen

De maatregelen worden stapsgewijs ingevoerd, te beginnen op de stations Arnhem Centraal, Amsterdam Zuid, Utrecht Centraal, Gouda, Culemborg en Groningen Noord.

De effecten van de maatregelen worden hier gemonitord en vervolgens gedeeld met alle vervoerders. Vervolgens bespreekt de sector of en hoe deze verder worden kunnen worden doorgevoerd in de gehele ov-sector.

De manier waarop de maatregelen verder toegepast kunnen worden, hangt ook samen met eventuele toekomstige maatregelen van de overheid in het openbaar vervoer. Mocht het nodig zijn, dan worden de maatregelen aangepast of volgen extra maatregelen.

Nieuws

Meest gelezen

menu