ProRail begint met megaklus op spoor Hoogeveen. Nu al voorbereidingen voor wekenlange verbouwing (en stremming) in mei volgend jaar

De spoorboog bij station Hoogeveen wordt op twee plekken verruimd zodat treinen met hogere snelheden kunnen passeren. Op de foto de spoorboog richting Beilen. Foto: ProRail

ProRail maakt in mei volgend jaar de spoorboog bij Hoogeveen ruimer. De voorbereidingen voor die megaklus beginnen al over twee weken.

ProRail plaatst op maandag 9 augustus veiligheidshekken langs het spoor. Aannemer VolkerRail kan daarna op diverse plekken aan de slag met onder meer grondonderzoek en het aanbrengen van zand als ondergrond voor de nieuwe bocht in het spoor.

Tussen het ziekenhuis Bethesda en de Toldijk/Pesserstraat - waar een spoorweg overgang wordt verlegd - verwijdert ProRail alvast bomen en bosschages voor de aanpassingen. De bouwers gebruiken daarvoor een tijdelijke bouwweg vanaf de Kinholtsweg. Omwonenden krijgen een brief over de werkzaamheden.

Inwoners Hoogeveen hebben niets aan nieuwe spoorboog

Mensen die veel op het traject met de trein reizen, kunnen vast noteren dat het station in Hoogeveen van 7 tot en met 23 mei 2022 per trein onbereikbaar is. Er rijden dan bussen tussen Beilen en Meppel.

ProRail past de sporen op en aan beide kanten van station Hoogeveen aan om ervoor te zorgen dat treinen voortaan met een hogere snelheid de bocht kunnen nemen. Daardoor krijgen intercityreizigers een betere overstap in Groningen en Zwolle. Inwoners van Hoogeveen hebben zelf niets aan deze verbetering: de sneltrein stopt niet in Hoogeveen.

Nieuws

Meest gelezen

menu