Bijna twee weken geen treinen tussen Groningen en Leeuwarden. ProRail werkt aan spoor

Foto: Pixabay

Tussen Groningen en Leeuwarden rijdt vanaf maandag 14 december een extra sneltrein. Voor het zover is, moeten nog wat (laatste) werkzaamheden aan het spoor verricht worden. Daarom rijden van woensdag 18 tot en met zondag 29 november geen treinen tussen Groningen en Leeuwarden.

Vanwege de werkzaamheden aan het spoor rijden van woensdag 18 tot en met zondag 29 november geen treinen maar bussen tussen Leeuwarden en Buitenpost.

Tussen Leeuwarden en Zuidhorn rijden zaterdag 21 en zondag 22 november geen treinen maar bussen.

Van vrijdag 27 tot en met zondag 29 november rijden geen treinen maar bussen van en naar Leeuwarden. Er rijden dan derhalve geen treinen tussen Leeuwarden en Harlingen Haven, tussen Leeuwarden en Stavoren, en tussen Leeuwarden en Akkrum.

Maandag 30 november rijden geen treinen maar bussen tussen Leeuwarden en Hurdegaryp.

Arriva en NS zetten zowel stop- als snelbussen in. Reizigers moeten rekening houden met maximaal 30 minuten extra reistijd.

Vier treinen per uur

De overheid investeert in totaal 171 miljoen euro in de extra sneltrein tussen Groningen en Leeuwarden. Dankzij die investering rijden er straks vier treinen per uur (nu twee stoptreinen en één sneltrein) en lopen Arriva en reizigers minder risico op verstoringen.

Arriva kan ook langere treinen laten rijden. Hoewel die straks hier en daar harder kunnen rijden, blijft de reistijd vrijwel gelijk.

Nieuws

Meest gelezen

menu