ProRail werkt in herfstvakantie aan spoor ter voorbereiding van komst sneltreinen tussen Groningen en Winschoten

Bij spoorwegovergang De Garst wordt gewerkt aan het spoor. Foto: Huisman Media

In de herfstvakantie, van 10 tot en met 19 oktober, werkt ProRail aan het spoor tussen Groningen en Weener. De werkzaamheden zijn ter voorbereiding van het project ‘Sneltrein Groningen - Winschoten’. Reizigers moeten met de bus in plaats van met de trein.

Met het project ‘Sneltrein Groningen - Winschoten’ moeten er vanaf december (in de spits) sneltreinen gaan rijden tussen Groningen en Winschoten. Dankzij de sneltreinen neemt de reistijd af en neemt de kans op een zitplaats toe, omdat reizigers meer gespreid worden.

Vanwege de werkzaamheden zijn verschillende treinstations en overwegen tijdelijk afgesloten. Station Scheemda is afgesloten, er rijden bussen in plaats van treinen tussen Groningen en Veendam/Weener en in St. Vitusholt en Garst zijn overwegen dicht. Op flink wat plekken moet het verkeer omrijden.

Op de website van ProRail staan alle werkzaamheden en veranderingen. Gemeente Oldambt heeft zelf een lijst gepubliceerd met spoorwegovergangen en stations waar werkzaamheden worden verricht

Aanpassingen aan stations

Naast de werkzaamheden aan het spoor worden ook enkele stations onder handen genomen. Tussen Hoogezand-Sappemeer en Zuidbroek worden de seinen aangepast, op station Zuidbroek verwijdert ProRail de oude sporen en worden de perrons verlengd en op station Scheemda wordt aan de noordzijde van het spoor een nieuw (zij-)perron aangebouwd.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Groningen
menu