Problemen met rookgassysteem flat Vinkhuizen zijn al maanden bekend. Waarom werd niet eerder actie ondernomen?

De Leeuwerikflat in de wijk Vinkhuizen in Groningen moest twee weken geleden worden afgesloten van het gas, nadat een koolmonoxidemelder was afgegaan. Problemen met het rookgassysteem waren al langer bekend. Waarom werd niet eerder actie ondernomen?

Komende week wordt begonnen met het vervangen van de rookgaskanalen van de Leeuwerikflat van Patrimonium in Vinkhuizen. Eerder deze maand ging in een van de woningen (niet voor het eerst) een koolmonoxidealarm af.

Komende week wordt begonnen met het vervangen van de rookgaskanalen van de Leeuwerikflat van Patrimonium in Vinkhuizen. Eerder deze maand ging in een van de woningen (niet voor het eerst) een koolmonoxidealarm af. DVHN

Op dinsdag 8 november gaat om half zes ’s middags het koolmonoxidealarm af in de ketelkast van een woning in de Leeuwerikflat in de Groninger wijk Vinkhuizen. Niet voor het eerst. Wanneer de bewoners cv-ketelinstallateur Feenstra niet meteen aan de lijn krijgen, bellen ze de brandweer. Niet voor het eerst. Ze zijn geschrokken. Ook niet voor het eerst.