Problemen voor Stad en Westerkwartier door surseance TSN

Op de dag dat TSN Thuiszorg failliet is verklaard, blijkt dat ondertak TSN Begeleiding ook op het randje van omvallen staat. De stad Groningen en alle gemeenten in het Westerkwartier komen daardoor in moeilijkheden.

Tot nog toe was de situatie rondom thuishulpen van TSN in Groningen en het Westerkwartier anders dan in alle andere gemeenten. Groningen en het Westerkwartier deden zaken deden met het nog gezonde TSN Begeleiding. Maar woensdag bleek dat ook dat bedrijf uitstel van betaling heeft aangevraagd. TSN Thuiszorg ging failliet nadat het in dezelfde situatie zat.

Groningers en mensen in het Westerkwartier die thuishulp krijgen via TSN Begeleiding, zouden die de komende tijd gewoon houden.

De Groninger wethouder Ton Schroor zegt dat het nieuws voor hem als een verrassing komt. ,,De vervlechting van de bedrijven bleek dermate groot dat nu ook Begeleiding in moeilijkheden zit.’’

TSN zei eerder de thuishulp in en Groningen het Westerkwartier gewoon te kunnen blijven geven, omdat Begeleiding een gezond bedrijf was. Nu blijkt het toch heel anders te zijn.

Zo’n 150 mensen werken in Groningen voor TSN Begeleiding. Alle cliënten in de gemeenten krijgen donderdag een brief van de gemeente Groningen over de situatie.

Later deze week volgen gesprekken tussen de gemeenten en TSN over de afwikkeling. Toen eerder dit jaar Groningers zonder thuishulp zaten door problemen bij TSN werd erover gesproken met andere aanbieders in zee te gaan. Dat kon volgens Schroor toen niet omdat TSN Begeleiding, anders dan TSN Thuiszorg, geen uitstel van betaling had aangevraagd. Of de gemeente nu wel snel kan overstappen zegt Schroor nog niet te weten. ,,Ik hoop dat we maandag conclusies kunnen trekken.’’

Het belteam van de gemeente Groningen dat mensen te woord staat die thuishulp krijgen, is opgeschaald. Verwacht wordt dat er, net zoals eerder dit jaar, veel telefoontjes komen met vragen over de situatie.

Nieuws

Meest gelezen

menu