Sven O. (18) voor de rechter voor moord op 19-jarige Chris uit Groningen. Hij heeft gestoken op het schoolplein in Groningen | Liveblog

De moord vond plaats op het plein van een basisschool.

Voor de rechtbank in Groningen staat maandagmiddag de derde verdachte terecht in de moordzaak op Chris Kalfsbeek (19) uit Groningen. Het gaat om Sven O. (18) die ervan wordt verdacht dat hij Chris met een mes in de buik heeft gestoken. Aan hem is moord ten laste gelegd. Het proces tegen Sven O. begint om 13.00 uur. Rechtbankverslaggever Rob Zijlstra doet hier live verslag.

Chris Kalfsbeek werd in september vorig jaar neergestoken op het schoolplein aan de Vaargeul in de stadswijk Lewenborg.

Eerder stonden twee medeverdachten terecht. Iwan G. (18) hoorde wegens medeplichtigheid een voorwaardelijke jeugd-tbs (pij-maatregel) tegen zich eisen.

Tegen de 18-jarige Machella werd eind april 21 maanden jeugddetentie en jeugd-tbs geëist wegens medeplegen moord. ,,Haar rol is even ernstig als die van haar vriendje Sven O. die het slachtoffer met een mes doodstak,’’ aldus officier van justitie Thea Pitstra.

‘Zij handelde uit angst’

Advocaat Serge Weening hield maandagochtend zijn pleidooi: Machella moet in zijn ogen worden vrijgesproken. De bedoeling was om Chris in elkaar te slaan (lesje leren), met de blote vuisten. Machella lokte Chris naar het schoolplein, maar zij handelde uit angst voor haar vriendje Sven, hield Weening de rechtbank voor. Strafrechtelijk kan haar niets worden verweten.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Groningen
menu