Producent coronatestkits vestigt zich in Winschoten. Koning Willem-Alexander opent deze nieuwe vestiging van PerkinElmer

Koning Willem-Alexander. Foto: ANP

Koning Willem-Alexander opent donderdag de nieuwe vestiging van producent van coronatestkits PerkinElmer in Winschoten. Hij opent die dag ook de fabriek van Purified Metal Company (PMC) in Delfzijl.

Koning Willem-Alexander krijgt na de officiële openingshandeling een rondleiding door het nieuwe filiaal van PerkinElmer. Hij krijgt daarbij te zien hoe de testkits worden samengesteld.

Productie coronatestkits

PerkinElmer maakt voor zijn testkits gebruik van zogeheten magnetic beads, minuscule balletjes met een speciaal ontwikkelde coating die in staat zijn om ribonucleïnezuur (RNA) uit het testmonster aan zich te binden. De coronatest is daardoor nauwkeurig en betrouwbaar.

De Amerikaanse onderneming PerkinElmer, die wereldwijd innovatieve meetapparatuur voor onder meer de medische sector produceert, heeft al jaren een filiaal in Groningen.

Daar startte het bedrijf in het voorjaar met de productie van coronatestkits; naast de reguliere activiteiten. Vanwege de grote vraag, zowel nationaal als internationaal, is een extra locatie geopend.

Nederland en wereldwijde export

De componenten voor de testkits worden geleverd door afdelingen van het bedrijf uit zowel Nederland (Groningen) als Duitsland, Frankrijk en de Verenigde Staten.

Alle coronatestkits van PerkinElmer worden in Winschoten geproduceerd en zijn bestemd voor Nederland en wereldwijde export.

Nieuws

Meest gelezen

menu