'Proeftuin Nieuw Publiek' moet nieuwe bezoekers trekken voor theatervoorstellingen Groningen, Drenthe en Friesland

De Rijksuniversiteit Groningen onderzoekt wat mensen tegenhoudt om voorstellingen en culturele evenementen te bezoeken. Foto: S VELDEMA

In de Proeftuin Nieuw Publiek, uitgevoerd door de Rijksuniversiteit Groningen en Stichting Kunst & Cultuur, gaan theaterprogrammeurs en theatermakers in het Noorden proberen meer mensen te interesseren voor hun voorstellingen.

De vraag hoe culturele instellingen een breder publiek kunnen bereiken houdt de sector al jaren bezig, meldt Kunst en Cultuur.

‘Hoe kun je een nieuw publiek interesseren voor al het moois dat de theaters en theatermakers in Noord-Nederland te bieden hebben? Hoe kun je de voorstellingen laten aansluiten bij de leefwereld van de ‘niet-bezoekers’?

Via sociale media wordt iedereen gevraagd aan deze discussie bij te dragen. Op www.proeftuinnieuwpubliek.nl zijn links te vinden.

Aansluiten bij leefwereld

Het onderzoek start met gesprekken met theaterdirecties, theaterprogrammeurs, makers en (niet)publiek om beter te begrijpen hoe het culturele aanbod nu aansluit bij de leefwereld van mensen.

De Proeftuin biedt vervolgens podia en makers de kans om nieuwe plannen te ontwikkelen voor het bereik van nieuw publiek en deze uit te proberen in producties die in het najaar geprogrammeerd staan.

Nieuws

Meest gelezen

menu