Project 'Ik wacht' van Dagblad van het Noorden genomineerd voor journalistieke prijs De Tegel. Lees hier de verhalen

De Wachtenden uit het boek 'Ik Wacht: 101 verhalen uit het aardbevingsgebied'

Het journalistieke project ‘Ik wacht’ van Dagblad van het Noorden is genomineerd voor de journalistieke prijs De Tegel. Het project is genomineerd in de categorie Regio/Lokaal.

Meerdere journalisten van Dagblad van het Noorden interviewden 101 mensen uit het aardbevingsgebied in Groningen. Dat leidde tot een boek, meerdere artikelen en video’s.

De verhalen in Ik wacht laten zien dat de aardbevingen niet alleen de individuele Groningers raken. Ook hele gemeenschappen worden door de aardbevingen ontwricht. De Groningers wachten nog steeds op de beloofde compensatie voor schades en duidelijkheid over de veiligheid van hun huizen.

Genomineerden

Aan Ik wacht werkten Koos Bijlsma, Maaike Borst, Marijke Brouwer, Gerdt van Hofslot, Frank von Hebel, Inki de Jonge, Louis van Kelckhoven, Patriecia Kolthof, Lieke van den Krommenacker, Mannus van der Laan, Esther van der Meer, Gea Meulema, Ina Reitzema, Herman Sandman, Erik van der Veen, Maaike Wind, Matthijs Mol en Liselotte Schüren mee.

Andere genomineerden in de categorie Regio/Lokaal zijn Judith Janssen en Rik van Hulst met Project 46, Theo Sniekers (De Limburger) en Joep Dohmen (NRC) met De Klusjesmannen van Limburg, Tom Meerbeek en Jan Colijn met Dossier Viervoudige Moord Enschede en Margot Smolenaars, Derk Stokmans, Aino ten Cate, Merel Driessen, James Polak met het project Jeugdzorgjungle.

Gewonnen

Het is niet de eerste keer dat Dagblad van het Noorden is genomineerd voor de Tegel. In 2012 wonnen ze samen met RTV Noord de Tegel in de categorie onderzoek voor het project Reconstructie Facebookrellen Haren.

De winnaars worden bekend gemaakt op 8 juni. De oorspronkelijke uitreiking gaat vanwege corona niet door. De organisatoren zijn nog aan het bedenken in welke vorm de uitreiking wel plaats gaat vinden.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Groningen
menu