Protestparade Unmute Us trekt door binnenstad van Groningen. Honderden mensen voeren actie tegen coronamaatregelen voor evenementen

In Groningen trekt een protestparade door de stad. Honderden demonstranten zijn op de been voor de actie Unmute Us. Ze protesteren tegen de coronamaatregelen die de evenementensector hard treffen.

De betogers zijn de straat opgegaan in Groningen, maar ook in Amsterdam, Rotterdam, Utrecht, Eindhoven en Nijmegen wordt actie gevoerd.

De demonstranten eisen dat evenementen vanaf 1 september weer met een volledige capaciteit mogen plaatsvinden. Volgens de organisatie hebben ongeveer 2000 organisatoren van festivals en evenementen, evenementenlocaties en leveranciers zich aangesloten bij het protest, onder wie de organisatoren van Lowlands, DGTL, North Sea Jazz, Best Kept Secret, A State of Trance en Soenda.

Tot 1 november dicht

De actie volgt nadat demissionair premier Mark Rutte vorige week tijdens een persconferentie bekendmaakte dat discotheken en nachtclubs tot 1 november dicht blijven. Meerdaagse evenementen gaan sowieso tot 20 september niet door. Kort na de mededeling van Rutte werd de demonstratie van de evenementensector aangekondigd.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Groningen
Video
menu