Provincie Groningen investeert 130.625 euro in natuurlessen voor basisscholen

Foto: DvhN.

De provincie Groningen geeft Stichting IVN een subsidie van 130.625 euro voor natuureducatie in Groningen. Samen met vijf andere natuurorganisaties wil IVN de groepen 5 en 6 van basisscholen met excursies en andere buitenactiviteiten de natuur laten beleven.

Leerlingen in de gemeente Westerwolde zullen in het voorjaar hun eerste buitenles krijgen.

Voor de begeleiding van leerlingen worden tientallen extra natuurvrijwilligers opgeleid. De totale kosten van het onderwijsproject zijn 261.250 euro.

Jong geleerd…

IVN voert het project uit, samen met Staatsbosbeheer, Het Groninger Landschap, Landschapsbeheer Groningen, Natuur- en Milieufederatie en Natuurmonumenten. Ze hopen alle basisschoolleerlingen in de provincie Groningen eenmaal in hun schoolperiode een ‘bijzondere natuurbeleving’ te geven.

Wanneer kinderen op jonge leeftijd met de natuur in aanraking komen, zien ze later in hun leven de waarde ervan beter, is de gedachte. De kans is dan groter dat ze beter voor de natuur gaan zorgen.

De buitenles vindt plaats in de buurt van de school en wordt voorbereid en begeleid door vrijwilligers van de natuurorganisaties. Scholen kunnen de activiteiten straks boeken via een online loket.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Groningen
menu