Puzzelstukjes van 6000 kilo: zo worden de nieuwe tunnels van de Ringweg in Groningen gemaakt (en wanneer is het project eigenlijk af?)

Hoofduitvoerder Friso Jongeneel legt uit hoe Herepoort de tunnelwanden met reusachtige 'puzzelstukjes' en een enorme hoeveelheid wapeningsstaal aan elkaar bouwt.

Hoofduitvoerder Friso Jongeneel legt uit hoe Herepoort de tunnelwanden met reusachtige 'puzzelstukjes' en een enorme hoeveelheid wapeningsstaal aan elkaar bouwt. Foto: Jaspar Moulijn

Hoofduitvoerder Friso Jongeneel uit Hengelo stampt in 2,5 jaar een compleet nieuw Julianaplein uit de grond. Hij geniet in Groningen ondertussen van puur vakmanschap: ouderwets ijzervlechtwerk.

Hoofduitvoerder Friso Jongeneel noemt het cluster Julianaplein wel eens het toppunt van de faseringen bij Combinatie Herepoort. ,,Op elke plek langs de ringweg zijn collega’s met fantastische dingen bezig en overal is wat bijzonders. Vergeleken met andere plekken hebben wij alle ruimte, maar er moet zoveel gebeuren dat we voortdurend het omliggende wegennet moeten aanpassen. Gaan we wéér een volgende fase in.’’

Eersteklas vakman

Dit artikel is alleen te lezen voor onze abonnees.

Kies voor een van de onderstaande abonnementen om direct verder te lezen.
PREMIUM heb je al voor maar € 1,50 per week!

Abonnement

PREMIUM -50%

Alle online artikelen lezen
€ 3,00€ 1,50
per week

Upgrade (optioneel)

Digitale krant
  • Ma t/m za de krant online lezen
+ € 1,00
per week
Digitale krant + Weekend
  • Ma t/m za de krant online lezen
  • Zaterdag de weekendkrant op papier
+ € 2,00
per week
Geen extra's