PvdA’ers Groningen: hoofd Moorlag onnadenkend op hakblok gelegd

William Moorlag. Foto ANP

Het partijbestuur van de PvdA heeft onnadenkend en zonder ook maar enig onderzoek het hoofd van Kamerlid William Moorlag op het hakblok gelegd.

Dat vinden Groningse PvdA’ers die de snelle roep om zijn vertrek uit de Tweede Kamer sterk veroordelen. Ze willen niet dat met Moorlag wordt afgerekend, waarna ‘het lijk snel weg wordt gemoffeld’.

Onder vuur

Moorlag ligt onder vuur omdat hij in zijn vorige functie als directeur van het Drentse werkvoorzieningsschap Alescon mensen aan het werk had in een voor hen nadelige payroll-constructie met mindere arbeidsvoorwaarden.

De rechter stak hier een stokje voor. Het PvdA-bestuur van het gewest Groningen roept op korte termijn de leden bij elkaar. ,,Wij willen onderzoek en moeten het vooral hebben over de gevolgen van de participatiewet voor arbeidsgehandicapten. We willen de leden de ruimte geven zich uit te spreken over de zaak-Moorlag’’, zegt gewestelijk voorzitter Bert Dieters.

Beste bedoelingen

PvdA-wethouder Jan Willem van de Kolk (Bedum) neemt het voor Moorlag op. ,,Dat je hem de constructie persoonlijk aanrekent is buiten de orde. Deze constructies zijn met de beste bedoelingen gemaakt om arbeidsgehandicapten in de bijstand aan werk te helpen en mensen met tijdelijk contracten binnenboord te houden. Er zijn zoveel gemeenten die dit hebben gedaan.’’

Onfatsoenlijk

Gert Engelkens, voorzitter van de PvdA-Statenfractie zegt: ,,Ik vind dat Moorlag een eerlijke kans verdient en dat die hem niet wordt geboden. Zoals het nu gaat is onfatsoenlijk.’’

Nieuws

menu