PvdA verzamelt zienswijzen tegen windmolens

De PvdA in Stadskanaal legt zich niet neer bij de plaatsing van windmolens in het Drentse Mondengebied. Partijleden staan zaterdag op de markt in Stadskanaal om zienswijzen tegen het windmolenpark in te zamelen.

Een horizon vol windmolens is een schrikbeeld voor de socialisten in Stadskanaal. Begin deze maand werden de plannen voor een windpark gepresenteerd door het ministerie van Economische Zaken. Gedurende zes weken kan een zienswijze worden ingediend.

De PvdA hoopt zaterdagmiddag tijdens de wekelijkse warenmarkt mensen te verleiden een zienswijze tegen de windmolens in te dienen. Mensen hoeven niet meer te doen dan hun handtekening te plaatsen onder een kant en klare zienswijze.

De socialisten zien de windmolens aan de Drents/Groningse provinciegrens niet zitten. Uit een draagvlakonderzoek bleek dat tachtig procent van de bevolking tegen plaatsing is. De PvdA’ers zijn bovendien bang dat de plaatsing van de molens een negatief effect heeft op de plaatselijke economie en op de leefbaarheid.

Nieuws

Meest gelezen

menu