PvdA-voorman Vlagtwedde stopt

Richart Joling, PvdA-fractievoorzitter in Vlagtwedde, stapt uit de gemeentepolitiek. Zijn bedrijf slokt te veel tijd op, zo laat hij weten.

,,Ik heb nu vier jaar een bedrijf in zonnewering en dat vraagt veel energie’’, zegt de 41-jarige Joling. ,,Ik heb daarom besloten me niet beschikbaar te stellen voor een plekje in de gemeenteraad van Westerwolde.’’

Die gemeente ontstaat op 1 januari 2018 door de fusie van Vlagtwedde en Bellingwedde. De verkiezingen voor de gemeenteraad zijn op 22 november. ,,Ik blijf tot 1 januari in de raad van Vlagtwedde maar daarna houdt het voor mij op’’, aldus Joling.

Hij ontkent met klem dat zijn besluit te maken heeft met een lage positie op de binnenkort te presenteren PvdA-lijst voor die verkiezingen. ,,Dat soort geruchten steken altijd de kop op maar kloppen niet. Ik blijf ook gewoon actief lid van de partij.’’

Beter mobiel bereik

Joling was zestien jaar actief in de politiek van Vlagtwedde en haalde de landelijke media onder meer met zijn strijd voor een beter mobiel bereik in de buurtschap waar hij woont, Burgemeester Beinsdorp. De afgelopen periode was de vervuiling van het asielcentrumterrein in Ter Apel een onderwerp waar hij veel aandacht voor vroeg.

De PvdA zit momenteel zowel in Vlagtwedde als Bellingwedde in het dagelijks gemeentebestuur. Ze krijgt bij de verkiezingen ‘op links’ mogelijk concurrentie van de SP. Die partij dubt nog of ze meedoet. ,,In juli nemen we een definitief besluit’’, zegt woordvoerder Aldo Schelvis.

Nieuws

Meest gelezen

menu