PvdA weer de grootste in Oldambt

Een uitbundige PvdA in Oldambt. Foto: DvhN

De PvdA is na jaren weer de grootste partij in de gemeente Oldambt. De partij van Laura Broekhuizen behaalde vier zetels, evenveel als huidig coalitiegenoot SP. De SP leverde ten opzichte van vier jaar geleden een zetel in.

Laura Broekhuizen kan haar geluk niet op. Ze schrijft de overwinning toe aan een uitstekende campagne. ,,We hebben een fantastisch team. Je kunt dus zien dat een landelijke partij ook lokaal kan winnen."

Broekhuizen wil snel formeren. Het ligt voor de hand dat Oldambt een links college krijgt met in ieder geval naast de PvdA ook de SP van wethouder Kees Swagerman. De derde coalitiepartij PvhN van wethouder Bard Boon, behaalde drie zetels.

Nieuwe partij

Ook Gemeentebelangen Oldambt komt als nieuwe partij in een keer met drie zetels in de raad. Lijsttrekker Ger Klein meent dat zijn partij heel goed past bij de linkse partijen PvdA en SP, de twee grootste partijen in Oldambt. ,,Ook wij hebben een sociaal programma Maar de PvdA is aan zet. We wachten af."

Communisten verliezen

De VCP leverde ook een zetel in. De communistische partij van Engel Modderman heeft drie zetels.Nieuwkomer Gemeentebelangen Oldambt komt met drie zetels in de raad. Een prima resultaat voor lijsttrekker Ger Klein.

De VVD van lijsttrekker Erich Wunker leek halverwege de avond op een grote overwinning af te stevenen, maar behaalde uiteindelijk drie zetels. ,,We zijn negen stemmen tekort gekomen voor een vierde zetel", aldus een lichtelijk aangeslagen Wunker.

Nieuws

Meest gelezen

menu