PvdD Groningen boos over gemeentelijke tips bestrijding paardenbloemen. 'Blijkbaar weet niemand in de organisatie hoe belangrijk paardenbloemen zijn'

Foto: Pixabay.

De Partij voor de Dieren is geschrokken van een gemeentelijk persbericht waarin een tip wordt gegeven over de bestrijding van paardenbloemen.

‘In een filmpje wordt een nieuwe manier van onkruidbestrijding geroemd, waarbij onkruid wordt weggekookt en gebruik wordt gemaakt van restwarmte’, schrijft de partij, die er schriftelijke vragen over stelde, om een rectificatie heeft gevraagd en wil weten wat de gevolgen van de methode zijn voor ‘het bodemleven’.

Biodiversiteit holt achteruit

Kirsten de Wrede, fractievoorzitter PvdD: ,,Ik ben hier echt even stil van geweest. Wereldwijd storten insectenpopulaties in en holt de biodiversiteit achteruit en dan gaat dit college tips geven voor de bestrijding van paardenbloemen! Er is dus blijkbaar niemand in die gemeentelijke organisatie die weet hoe belangrijk paardenbloemen zijn in de natuur”.

Alles weggekookt

De PvdD wil weten wat de gevolgen zijn voor het bodemleven van de nieuwe manier van onkruidbestrijding en wil ook weten wáár er bestreden wordt. Daarnaast wil de Wrede weten welke bloemen onder onkruid worden gerekend. ,,Of mag alles weggekookt worden?”

De partij wil dat het college op de zaak terugkomt en een bericht verstuurt waarin de nadruk wordt gelegd op het ecologische belang van paardenbloemen.

Niet slim

‘Daarnaast vindt de partij het sowieso niet slim om filmpjes over onkruidbestrijding te verspreiden in een tijd waarin versteende tuinen van particulieren juist een groot probleem vormen in de stad, zowel voor het dierenleven als voor het kunnen wegstromen van regenwater en voor oververhitting.’

Als ingelogde PREMIUM lezer kun je op dit artikel reageren. Hierbij hebben we een aantal huisregels voor opgesteld welke je hier kunt lezen.

Reageren

Nieuws

Meest gelezen

menu