PvdD wil vergassen van ganzen voorkomen

groningen De Partij voor de Dieren voert morgenochtend voor het provinciehuis in Groningen actie tegen het vergassen van ganzen.

Voor de deur van het provinciehuis wordt tussen negen uur en half tien met enkele ganzen stelling genomen tegen de mogelijkheid om de dieren te vergassen.

In Groningen is nog nooit een gans vergast. Vorig jaar werden wel drieduizend ganzen afgeschoten. De dieren zouden schade aan landbouwgewassen veroorzaken.

Sinds kort mogen ganzen vergast worden, mits het provinciale bestuur daar toestemming voor geeft. De Partij voor de Dieren dient dezelfde dag ook een motie in tegen het vergassen. Verstikking met kooldioxide is wreed, stelt de partij. De dieren stikken en krijgen pijnlijke zenuwtrekkingen.

Bovendien zou vergassen niet tot een vermindering van de ganzenpopulatie leiden. De partij vindt verder dat het afschieten van ganzen tot het verleden moet behoren.

De provincie laat weten dat voor dit jaar nog geen enkele vergunning is aangevraagd om ganzen te vergassen. Dat is alleen toegestaan als de vogels in de rui zijn. Dat betekent volgens de provincie dat er dit jaar geen ganzen vergast worden.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Groningen
menu