PvdA Oldambt start gesprekken opvolging wethouder Broekhuizen

De PvdA fractie in Oldambt gaat vrijdag en zaterdag in gesprek met kandidaten die in aanmerking komen voor de opvolging van de vertrekkende wethouder Laura Broekhuizen (links). Foto: Harry Tielman

De PvdA fractie in Oldambt gaat vrijdag en zaterdag in gesprek met kandidaten die in aanmerking komen om de vertrekkende wethouder Laura Broekhuizen op te volgen.

,,We hebben een aantal personen, mannelijke en vrouwelijke, uitgenodigd voor een gesprek”, zegt PvdA fractievoorzitter Hilbert Flokstra. De gesprekken zullen in een andere setting plaatsvinden dan doorgaans gewoon is. ,,We willen elkaar wel ontmoeten, maar zullen wat extra hygiëne maatregelen nemen vanwege het coronavirus. We zullen uiteraard ook gepaste afstand in acht nemen. Misschien zelfs spatschermen gebruiken, alhoewel dat laatste erg ver gaat.”Of dat dus ook nodig is...”

Flokstra gaat er van uit dat er komend weekend nog geen witte rook is. ,,De naam zullen we sowieso niet bekendmaken, als we er al uitkomen. Misschien moeten er ook vervolggesprekken komen.” Hij verwacht wel dat de kandidaat voor de raadsvergadering van eind mei bekend gemaakt kan worden.

Laura Broekhuizen kondigde vorige week haar vertrek aan, omdat ze per 1 juli directeur/bestuurder bij woningstichting Groninger Huis wordt. Ze is zes jaar wethouder in Oldambt geweest.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Groningen
menu