PvhN vraagt of biomassa-installatie bij Winschoter zwembad verplaatst kan worden

Otto Schröder wil dat de gemeente Oldambt iets doet aan de stankoverlast, veroorzaakt door de biomassa-installatie achter zijn huis. Foto: Huisman Media

Als het verplaatsen van de biomassa-installatie van het Winschoter zwembad De Watertoren het stankprobleem voor omwonenden draaglijker maakt zal de gemeente Oldambt niet nalaten dat te doen.

PvhN-fractie voorzitter Jurrie Nieboer stelde het college van de gemeente Oldambt gisteravond tijdens de raadsvergadering voor om deze optie te onderzoeken.

Omwonenden klagen over stankoverlast, veroorzaakt door de rook die de installatie uitspuwt. Uit onderzoek is echter gebleken dat de installatie voldoet aan de uitstoot normen, zoals het ministerie van Volksgezondheid die heeft gesteld. Dat staat in een rapport die recent aan de omwonenden bekend is gemaakt.

'Uitstoot blijft binnen de normen'

Wethouder Bard Boon (PvhN) erkent dat er sprake is van rookontwikkeling, maar dat de uitstoot ‘ver binnen de normen’ blijft. Toch komt er nog een onafhankelijk onderzoek naar de uitstoot van de biomassa-installatie. ,,Op basis van die uitkomst zullen we eventueel nog maatregelen nemen. Wij houden in ieder geval druk op de ketel.”

Eerder al werd de pijp van de installatie al door de bouwer verhoogd. Gemeentebelangen Oldambt en de VCP vinden dat er ook nog maar eens gekeken moet worden naar het plaatsen van een filter.

De omwonenden hebben eerder aangegeven het er niet bij te laten zitten en de Nationale ombudsman in te schakelen.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Groningen
menu