RIVM: 134 nieuwe doden door coronavirus, 447 nieuwe ziekenhuisopnames

Het aantal corona-patiënten op de intensive care neemt af. Foto: Jeroen van Eijndhoven/Beeld We

In de afgelopen 24 uur zijn 134 sterfgevallen gemeld die te wijten zijn aan het coronavirus. Daarmee komt het totaal aantal dodelijke slachtoffers op 1.173.

Er werden sinds de laatste update van het RIVM 447 mensen in het ziekenhuis opgenomen met coronaverschijnselen en 1.019 mensen zijn in de afgelopen 24 uur positief getest op corona. Dat maakt het RIVM vanmiddag bij de dagelijkse update bekend.

Tot nu toe zijn 5.159 mensen met een coronabesmetting opgenomen in het ziekenhuis. Een aantal van hen is weer naar huis.

Het totale aantal personen van wie na een test is vastgesteld dat ze corona hebben, is 13.614. In werkelijkheid zijn meer mensen ziek, want er wordt lang niet altijd getest.

Twee overledenen jonger dan 50 jaar

Tot nu toe zijn er twee overledenen gemeld die jonger waren dan 50 jaar, beiden hadden al ernstige gezondheidsproblemen.

De eerste effecten van de maatregelen lijken zichtbaar te worden, stelt het RIVM. Het aantal in het ziekenhuis opgenomen patiënten en het aantal gemelde overledenen in Nederland neemt minder snel toe dan je zonder maatregelen zou verwachten.

Zoals ook dinsdag al werd vastgesteld, lijkt Noord-Brabant over de piek van het aantal nieuwe ziekenhuisopnames heen te zijn. Het aantal ziekenhuisopnames in Friesland, Groningen, Drenthe, Flevoland en Zeeland is nog steeds lager dan in de rest van het land.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Groningen
menu