RUG-bestuur investeert structureel 5 miljoen voor verlichting werkdruk

Personeel van de Rijksuniversiteit Groningen kampt met hoge werkdruk.

Het bestuur van de Rijksuniversiteit Groningen investeert structureel 5 miljoen euro om de werkdruk op de faculteiten en ondersteunende diensten te verlichten.

Eerder al drong de Universiteitraad er bij het College van Bestuur (CvB) op aan hiervoor geld vrij te maken.

Het CvB stemde in april in met een eenmalige investering van 5 miljoen voor 2019. Over een structurele bijdrage wilde het bestuur destijds geen besluit nemen vanwege een wisseling van de wacht.

‘Leuk extraatje’

Nu in Jouke de Vries een opvolger is gevonden voor oud-voorzitter Sybrand Poppema, is de beslissing een feit. Goed nieuws, vindt Bart Beijer van de Personeelsfractie. „Een leuk extraatje”, zegt hij. Dan, lachend. „Ik had niet gedacht 5 miljoen ooit nog eens een extraatje te noemen.”

Wat Beijer maar wil zeggen: het geld is hard nodig. Dat vindt ook Koen Maree van studentenbeweging Democratische Academie Groningen (DAG). „Er valt nog veel te winnen. Maar we zijn heel blij.”

Geld verdelen

Elf faculteiten en drie ondersteunende diensten moeten het geld verdelen. Onderzoek wijst uit dat er in Groningen grofweg per 24 studenten 1 staflid beschikbaar is. Op andere universiteiten ligt dit aantal tussen de 14 (Utrecht) en 21 (Wageningen).

Nieuws

menu