RUG-medewerkers deels van taken ontheven wegens mogelijke fraude

Foto: Duncan Wijting

Drie medewerkers van de Rijksuniversiteit Groningen zijn deels van hun taken ontheven vanwege een onderzoek naar fraude.

De medewerkers zijn werkzaam bij de Faculteit der Letteren die met een Europese partner van de RUG ‘een gezamenlijk internationaal programma’ op de rails zet. Hiervoor is financiering nodig. Tijdens een controle door deze Europese partner kwamen er onduidelijkheden aan het licht.

De RUG werd vorige week op de hoogte gesteld. ‘Het lijkt er op dat geld dat bestemd was voor de RUG niet (rechtstreeks) bij de universiteit terecht is gekomen, maar bij een niet aan de universiteit gelieerde stichting’, laat de RUG weten. De drie medewerkers zijn betrokken bij deze stichting.

,,Het is nog niet zeker of er sprake is van fraude’’, laat een woordvoerder weten. ,,We willen weten hoe het zit met deze geldstromen die bij de stichting terecht zijn gekomen.

De universiteit laat nu onafhankelijk onderzoek doen. Een woordvoerder wil geen mededelingen doen over de Europese partner, de stichting of de functie van de medewerkers. ,,Niet zolang het onderzoek loopt.’’ Het is nog niet bekend over hoeveel geld het gaat.

Nieuws

menu