RUG neemt bedrijfsrechercheur in de arm om fraude

Archief DvhN

Het College van Bestuur (CvB) van de Rijksuniversiteit Groningen (RUG) start een intern onderzoek naar de vermeende fraudeur Hans G., die werkzaam was bij het facilitair bedrijf binnen de RUG. 

De RUG neemt een bedrijfsrechercheur om zelf een beeld te kunnen vormen van de aard en de omvang van de fraude. Hans G. wordt verdacht van ambtelijke corruptie, valsheid in geschrifte en witwassen en heeft de RUG  waarschijnlijk voor tonnen benadeeld. Ook de zoon en schoondochter van de RUG-medewerker zijn eind januari aangehouden. 

De hoofdverdachte uit Harkstede zou aan de installatie- en bouwbedrijven gunsten en betalingen hebben gevraagd voor hem zelf en zijn familie, in ruil voor opdrachten voor die bedrijven.

Het College van Bestuur wil onderzoeken hoeveel schade die de RUG de afgelopen jaren heeft opgelopen. Het onderzoek wordt uitgevoerd door Hoffmann Bedrijfsrecherche. 

Na het onderzoek wordt de RUG-organisatie doorgelicht om verdere fraudezaken te voorkomen. Administratieve processen worden aangescherpt en er wordt aandacht besteed aan integriteitsvraagstukken.  

Nieuws

Meest gelezen

menu