RUG ontslaat versiercoach Ali Mohammed

Versiercoach Ali Mohammed mag geen gastcolleges meer geven aan de Rijksuniversiteit Groningen.

Mohammed gaf lessen ‘Hoe versier je een patiënt’ aan studenten farmacie. Stadsblog Sikkom ontdekte echter dat de docent niet alleen les gaf in het op hun gemak stellen van patiënten maar ook mannen leerde hoe je een vrouw in bed krijgt.

Op YouTube zijn filmpjes te zien waar Mohammed uitlegt hoe je vrouwen overdag op straat kunt versieren. Ook geeft hij tips hoe je een vrouw verliefd op je laat worden na een eerste date. Na een gesprek met Mohammed heeft de universiteit besloten geen gebruik meer van zijn diensten maken, laat een woordvoerder van de RUG weten.

Gastdocent
Mohammed was sinds eind 2015 gastdocent aan de RUG. Hij heeft zes gastcolleges ‘Communicatie met patiënten' aan studenten farmacie verzorgd. De commotie die in de media ontstond was aanleiding om de samenwerking op te zeggen, zegt de RUG-woordvoerder.

Tim Veninga, eigenaar van versiercoach.nl , het bedrijf waar Mohammed voorheen werkte, begrijpt niets van de ophef. ,,Ali Mohammed en ik zijn verre van intimiderend naar vrouwen. Iedere vrouw die we aanspreken wordt respectvol behandeld. Mohemmed heeft een relatie'', zegt Veninga. ,,Hij heeft geen interesse in andere vrouwen en is bij ons gestopt omdat hij zich wilde focussen op zijn eigen bedrijf. Hij spreekt sindsdien geen enkele vreemde vrouw op straat meer aan, tenzij hij de weg wil vragen.'' Daarnaast zijn Mohammed en hij volgens Veninga de laatste anderhalf jaar niet in Groningen geweest.

Klacht
Verschillende media kregen begin deze maand een klacht van een RUG-studente, die zegt eind december door de gastdocent te zijn lastiggevallen. De student, die anoniem wil blijven, zegt dat Mohemmed zijn positie als docent gebruikte om indruk op haar te maken. ,,Ik voelde me vooral heel ongemakkelijk en geïntimideerd.''

Veninga vindt het opvallend dat er bij de klachten geen details worden genoemd. Volgens hem bestaan de klachten helemaal niet. ,,Er is geen enkele vrouw in Nederland naar voren gekomen.'' Dat er veel te doen is over hun ex-werknemer vinden ze bij versiercoach.nl niet erg. ,,Iedere keer dat een boze journalist over ons schrijft, rinkelt de kassa bij ons.''

Mohammed gaf op de RUG lessen ‘Hoe versier je een patiënt' aan studenten farmacie. Dat is nooit de officiële titel van het college geweest. Die titel staat niet in het collegemateriaal, Mohammed gaf zelf een nieuwe ondertitel aan zijn lessen.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Groningen
menu