RUG start Aletta Jacobs School voor gezond ouder worden

De Rijksuniversiteit Groningen heeft een zogenoemde Aletta Jacobs School of Public Health opgericht, om het onderzoek naar gezond ouder worden te bundelen.

Op donderdagmiddag 15 maart wordt het officiële startschot gegeven. Het Universitair Medisch Centrum Groningen en de Rijksuniversiteit hebben een speerpunt gemaakt van ‘healthy ageing’, oftewel onderzoek naar hoe mensen gezonder ouder kunnen worden.

Onderzoek te versnipperd

Op de universiteit en in het academisch ziekenhuis wordt in allerlei verschillende afdelingen onderzoek gedaan naar gezondheid en ouderdom. Dat is nu te versnipperd, vinden de initiatiefnemers. Ze willen ook dat er vanuit de universiteit meer wordt samengewerkt met bedrijfsleven en zorgverzekeraars.

Aletta’s van de toekomst opleiden

Wetenschappelijk directeur is dr. Jochen Mierau: ,,Samen meer gezonde jaren, is ons adagium’’, zegt hij. ,,Het is onze gezamenlijke droom om door krachten te bundelen een gezondere wereld te realiseren. Door middel van onderzoek waarmee nieuwe kennis wordt ontwikkeld, maar ook advieswerk, waardoor de ontwikkelde kennis wordt toegepast in de praktijk, en natuurlijk onderwijs. We willen de Aletta’s van de toekomst opleiden die daadwerkelijk het verschil kunnen maken.”

Iedereen die werkt in de volksgezondheid is volgens de initiatiefnemers uitgenodigd om op 15 maart de feestelijke start van de Aletta Jacobs School of Public Health in Groningen bij te wonen in de Aletta Jacobshal op Zernike. Meer informatie staat op www.rug.nl/aletta.

Nieuws

menu