Raad Eemsdelta wil lobbyen voor verdubbeling N33 tussen Appingedam en Zuidbroek

N33 Foto: Archief DVHN/Anne Marie Kamp

De gemeenteraad van Eemsdelta roept de Provincie Groningen op om voor de zomer met een alternatieve financiering te komen voor de verdubbeling van de N33 tussen Zuidbroek en Appingedam.

Een motie over het onderwerp werd unaniem aangenomen.

Begin januari werd bekend dat de provincie 60 van de 100 miljoen euro voor de verdubbeling van de N33 overhevelt naar de Zuidelijke Ringweg in Groningen. Een grote teleurstelling voor de bedrijven in de gemeente. De verbreding van de N33 is volgens betrokkenen van wezenlijk belang voor het versterken van de industrie en werkgelegenheid in het gebied.

‘Onbegrijpelijke keuze’

Het belang en de noodzaak van deze weg staat niet ter discussie”, zegt raadslid Iwan Poucki (Lokaal Belang Eemsdelta). „Net op het moment dat het startsein gegeven moet worden, wordt het geld ontnomen. Dat is onbegrijpelijk.”

Wethouder Hans Ronde riep de raadsleden op om zelf ook een duit in het zakje te doen. „Laat vanuit uw kant ook de partijlijnen bewegen. De tijd dringt, want in april moet 75 procent van het geld binnen zijn om het startsein te kunnen krijgen.”

Bedrijven en lokale bestuurders gaven eerder al aan het gevecht voor de verdubbeling niet op te willen geven. De gemeenteraad Eemsdelta wil nu gezamenlijk hun ongenoegen laten blijken bij de provincie. Er vindt nog overleg plaats over hoe de raadsleden dit precies gaan doen.

Nieuws

Meest gelezen

menu