Raad van State: pandjesbaas Joshua Camera moet gemeente Groningen dwangsom van 20.000 euro betalen

Rechts het (grijze) pand aan de Westerbinnensingel 12. Foto: Corné Sparidaens (archief)

De Groningse huisbaas Joshua Camera moet de gemeente Groningen een dwangsom van 20.000 euro betalen. Er is heel wat mis met zijn verbouwde appartementenpand aan de Westerbinnensingel, besliste de Raad van State woensdag in hoger beroep.

In 2017 zagen bouwinspecteurs van de gemeente dat Camera zich niet aan de vergunning had gehouden bij het verbouwen van het pand aan de Westerbinnensingel 12 tot zes wooneenheden. Hij kreeg dwangsommen die opliepen tot 20.000 euro.

,,Maar zelfs de kleinste overtreding is niet ongedaan gemaakt’’, zei een woordvoerder van de gemeente in maart dit jaar in Den Haag.

Waslijst van gebreken

Op de waslijst van gebreken staat onder meer dat geen brandveiligheidspapieren zitten bij de kozijnen. De dakrand aan de voorgevel is niet volgens de vergunning uitgevoerd.

Verder zijn de kozijnen van kunststof terwijl ze van aluminium hadden moeten zijn. Ook is er geen gemeenschappelijke berging die er wel moet zijn voor de zes appartementenbewoners.

Omdat de gebreken nog steeds niet zijn hersteld legde de gemeente een tweede dwangsom op, dit keer van 60.000 euro. Die zaak loopt nog bij de rechtbank.

Nieuws

Meest gelezen

menu