Raad van State zoekt uit of Aldi in Groningen, die van loempiabakker af wil, wel uitbreidingsplannen heeft

Supermarkt Aldi in winkelcentrum Vinkhuizen heeft de Raad van State gevraagd een streep te zetten door de standplaatsvergunning van de Vietnamese loempiabakker Danny Nuyen die met zijn kraam voor de Aldi staat. ,,Wij kunnen niet anders’’, zeiden woordvoerders van de Duitse supermarkketen dinsdag in Den Haag. Maar is dat wel zo? De Raad van state gaat dat uitzoeken.

Loempiabakker Danny Nuyen uit Groningen houdt zijn adem in: dinsdag strijdt de Aldi bij de Raad van State tegen zijn standplaats bij winkelcentrum Vinkhuizen.

Loempiabakker Danny Nuyen uit Groningen houdt zijn adem in: dinsdag strijdt de Aldi bij de Raad van State tegen zijn standplaats bij winkelcentrum Vinkhuizen. Foto: Archief Corné Sparidaens

Aldi wil aan de voorkant de winkel uitbreiden met een halfronde entree. De kraam van Nuyen staat daarbij hopeloos in de weg. Volgens Aldi is de gemeente Groningen de veroorzaker van het probleem. ,,Supermarkten mogen alleen uitbreiden op de bestaande locatie. Het wordt ons dus opgedragen door het detailhandelsbeleid van de gemeente’’, zei advocaat Folmer Helder van Aldi.

Uitbreidingsplan door gemeente afgekeurd