Raad Westerkwartier wil fietspad tussen Leek en Zuidhorn

De weg Pasop tussen Leek en Zuidhorn. Foto: DvhN

B en W van de gemeente Westerkwartier moeten de mogelijkheden verkennen voor de aanleg van een fietspad tussen Leek en Zuidhorn.

Een raadsmeerderheid schaarde zich woensdagavond achter een motie met die strekking. De motie werd ingediend door oppositiepartij Sterk Westerkwartier. Volgens fractievoorzitter Harry Stomphorst voert de huidige route over de Pasop en de Fanerweg regelmatig tot gevaarlijke situaties voor fietsers, omdat ze hier worden geconfronteerd met (te) hard rijdende automobilisten. Als het aan Stomphorst ligt, komt het fietspad langs de Traansterweg, Maarsdijk en uiteindelijk de Fanerweg waarbij het traject pal aan de Pasop en de Fanerweg wordt gevolgd.

‘Motie overbodig’

Verkeerswethouder Geertje Dijkstra-Jacobi (VZ Westerkwartier) noemde de motie overbodig. ,,Als gemeente werken we hard aan een nieuwe verkeersvisie. Daarin komt aandacht voor dit fietstraject‘’, beloofde zij. Een minderheid uit de raad – CDA, PvdA en 50Plus – stemde om die reden dan ook tegen. Volgens de wethouder heeft de provincie al een bescheiden subsidiebedrag beschikbaar gesteld voor een betere fietsverbinding ter plaatse.

Nieuws

Meest gelezen

menu