Raadslid Midden-Groningen verkiest liefde boven gemeentepolitiek. 'Het is pril, maar serieus genoeg om deze beslissing te nemen'

Mieke Bouwman en Hans Haze.

Hans Haze uit Hoogezand stopt als raadslid van GemeenteBelangen Midden-Groningen omdat hij een liefdesrelatie heeft met raadsgriffier Mieke Bouwman.

De fractie van GemeenteBelangen Midden-Groningen stelt in een persbericht dat Haze ‘vanuit het perspectief van integriteit’ stopt als raadslid.

,,Een beetje integer bestaat niet”, zegt Haze, om er aan toe te voegen dat het raadlidmaatschap niet verenigbaar is met een relatie met de raadsgriffier. ,,Formeel is de raad de werkgever van de griffier. Dat gaat niet samen.”

Vertrek geen donderslag bij heldere hemel

Haze benadrukt dat zijn vertrek voor de fractie niet helemaal als een donderslag bij heldere hemel is gekomen. ,,Ik heb begin dit jaar mijn woning in de verkoop gezet. Ik heb toen al bij het bestuur en de fractie aangegeven mijn politieke functie te heroverwegen zodra ik verhuisd zou zijn. Dat is inmiddels het geval.”

De relatie met Bouwman, die net als Haze vrijgezel was, heeft ‘een extra zetje gegeven’. ,,Onze relatie is pril, maar serieus genoeg om deze beslissing te nemen.”

Provinciale Staten van Groningen

Haze blijft, naast zijn werkzaamheden als zelfstandig financieel adviseur, wel lid van de fractie van Groninger Belang in Provinciale Staten.

Haze stopt 17 december als raadslid. Het bestuur en de fractie van GemeenteBelangen Midden-Groningen start binnenkort gesprekken voor zijn opvolging.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Groningen
menu