Rabobank Winsum in de verkoop

De Rabobank in Winsum stamt uit 2005. Foto DVHN

De Rabobank aan de Geert Reindersstraat in Winsum staat te koop.

De bank vraagt 659.000 euro voor het bedrijfspand. De eerste verdieping van het gebouw staat al een tijd lang leeg. En een ander deel van het pand wordt sinds voorjaar 2018 verhuurd aan Economic Board Groningen (ECB). Dagelijks zitten er nog maar twee of drie medewerkers van de bank.

Pand is veel te groot

,,Mensen doen hun bankzaken steeds meer digitaal. Het pand is veel te groot voor ons geworden’’, zegt Carlo Ezinga, directievoorzitter van Rabobank Noordenveld West Groningen. De bank blijft echter in Winsum, zegt hij. ,,We zoeken een kleinere locatie op een plek waar veel mensen komen.’’ De Rabobank in Winsum zit sinds 2005 aan de Geert Reindersstraat.

Invoering gele geldautomaten van Geldmaat

Verder worden de geldautomaten van de Rabobank, ABN Amro en ING losgekoppeld van de bank en geëxploiteerd door Geldmaat, automaten die te herkennen zijn aan hun knalgele kleur. Ze worden stapsgewijs ingevoerd. Een aantal dorpen krijgt wellicht iets minder automaten dan voorheen maar voldoende, zegt Ezinga. ,,De vraag naar cash-geld is enorm afgenomen, zeker met corona.’’

Nieuws

Meest gelezen

menu