Rapper Boef biedt direct excuses aan voor begin optreden Noorderslag (en het publiek klapt en juicht)

Rapper Boef biedt excuses aan en rapt over de ontstane heisa.

Het optreden van rapper Boef tijdens Noorderslag in Groningen is zaterdagavond begonnen met excuses van de omstreden rapper.

,,Wat ik gedaan heb is fout. Ik zal nooit de ideale schoonzoon worden'', zei hij tegen de volle zaal in de Oosterpoort. Waarop het publiek klapte. Er is sowieso geen wanklank te horen.

Boef – echte naam Sofiane Boussaadia – raakte begin deze maand in opspraak nadat hij op Snapchat drie vrouwen die hem tijdens de jaarwisseling een lift hadden gegeven  kechs  (hoeren) had genoemd. Meerdere radio-dj's hebben de rapper in de ban gedaan. Ook verloor hij meerdere optredens. Maar Noorderslag heeft er - hoewel dat het festival wel een hoos aan kritiek opleverde - voor gekozen om Boef te laten optreden.

Nieuwe rap over heisa

Na zijn excuses begon Boef direct met een nieuw lied dat volledig ingaat op de heisa rond zijn vrouwonvriendelijke uitspraken. De excuusrap sloeg aan in de zaal. Ook rapper Ronnie Flex kwam op het podium en toonde daarmee aan solidair te zijn.

Een ingang en controle

Bezoekers van het optreden konden maar via een ingang de zaal binnen en werd gecontroleerd of mensen drinken meenamen naar binnen. Op voorhand werd er over gesproken om de omstreden rapper te trakteren op een flinke bierdouche.

Zaal helemaal vol

Zo’n tien minuten voor het begin van het optreden was de kleine zaal nog flink leeg.

Maar dat veranderde vrij snel. De kleine zaal is zo goed als vol. 

Zo rond 22.10 uur sloot Boef zijn optreden af. Hij bedankt Noorderslag dat er voor gekozen was om hem toch te laten komen. Boussaadia zei dat hij het spannend vond. ,,Maar ik ben blij met hoe het is gegaan.''

Nieuws

menu